Naravna gradnja

V različnih projektih gradnje uporabljamo naravne materiale in ekološke gradbene tehnike. Glavno hišo smo obnovili z  glino in drugimi naravnimi materiali ter naredili naravno slamnato streho. Trenutno na našem posestvu obnavljamo staro panonsko hišo. Na zemljišču pa smo zgradili še veliko drugih objektov, med drugim zunanje prhe, kompostna stranišča, zunanjo kuhinjo, indijansko savno, meditacijsko dvorano, in ženski tempelj.

Ekološko vrtnarjenje

Imamo poletni in zimski vrt, na katerem pridelujemo ekološko sadje, zelenjavo in zelišča. Jemo, kar pridelamo, in si prizadevamo biti samooskrbni pri preskrbi s hrano.

Struženje lesa

Imamo strokovno opremljeno delavnico, v kateri Dhiraj deli svojo strast do struženja lesa. Delavnico si lahko ogledate, ročno izdelane lesene sklede in druge umetnine pa so naprodaj v trgovini v našem centru.

Naravna kozmetika

Izdelujemo lastno naravno in ekološko certificirano kozmetiko, kot so neverjetna multivitaminska krema, naravno milo, dezodorant in balzam za ustnice. Naši ročno izdelani izdelki so naprodaj tudi v naši trgovini in jih lahko naročite prek spleta.

Mozaik

Naš center krasi veliko mozaikov, ki so jih vsa leta izdelovali Luz in številni prostovoljci. Mozaike boste našli v zunanjih tuših, na naših tleh, stenah in na številnih naših poteh.